Nu börjar det närma sig

Isen lade sig aldrig i år, det måste vara unikt. En del har från och till bott hela vintern ute på Strömskär. Men nu börjar det bli dags för oss andra att snart sjösätta båten och få komma ut till Ön för första gången sedan i höstas och få se vad mössen haft för sig under vintern.

Första städdagen är planerad till den 18 april, kom om du är frisk, Corona ni vet…. Det kommer att eldas ris från nedtagna träd och lite stockar från vår kära stockhög, kanske sista rycket på den högen.

Sophuset kommer att öppna den 25 april med sophämtning den den 1maj.

Förra året diskuterades vad som var bäst att göra om det började brinna på Strömskär, vår gamla brandutrustning var trasig och det fattades delar för att den skulle fungera på ett bra sätt, så den fick gå i pension. Börje Liljeros tog kontakt med brandchefen i Västerås som sade att det bästa är att ringa till Sjöräddningen om det brinner, de kan komma inom 20-30 minuter i bästa fall. Och så rekommenderade han att det vore bra om man köpte en brandsläckare och hängde på sin stuga så att den syntes från stigen. Många har redan gjort detta men fler släckare behövs.

Vi ses snart på Strömskär